At sejle stilfærdigt gennem det smukke midtengelske landskab i en klassisk engelsk "narrowboat" er formentlig noget af det mest afslappende ferie, man kan foretage sig. Tempoet er adstadigt og anstrengelserne med at styre båden og håndtere sluserne er til at overskue. Det er "aktiv ferie" på den tilbagelænede måde.

På NARROWBOATING.DK fnder du informationer på dansk om kanalbådssejlads i Storbritanien. Du finder også bunker af links til britiske sider med information om kanalerne og til bådudlejere, som hellere end gerne vil hjælpe med at give dig en fantastisk ferieoplevelse på de britiske kanaler.

Er der ting du mangler på denne side eller har du forslag til forbedringer, ændringer eller udvidelser, så tøv ikke med at sende en e-mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er nemt

Alle kan sejle en narrowboat. Det kræver hverken søfartsbog eller sætteskippereksamen.

Der findes masser af små og store udlejere med både i alle størrelser fordelt over hele det område, som kanalerne dækker.

Hvis du vælger selv at bestille båden direkte hos en udbyder, kan du finde links til de fleste bådudlejere her på NARROWBOATING.DK. Du kan også bestille din narrowboat via et rejsebureau.

Inden du får lov at sejle får du en grundig gennemgang af båden, herunder det daglige check af motor. Du vil også få vist hvordan du selv betjener sluser undervejs.

Du vil normalt få et 24 timers nødtelefonnummer til din boatyard, som helt sikkert hellere vil komme til assistance en gang for meget end en gang for lidt.